Tuesday, December 3

Assalamualaikum semua..
saya tahu memang salah saya berjanji tapi tak tepati..tapi saya bukan sengaja.. saya sibuk dengan urusan sendiri..  tolonglah faham..

memang saya terasa pada siapa yang marah2 pada saya.. saya pelajar.. bukannya penulis berbayar.. yang hanya bekerja untuk menulis novel.. saya masih perlu cari ilmu dan cari wang dengan cara lain.. untuk menyara pelajaran.. kerana kerja saya menovel ni tak ada pendapatan buat masa ni.. tolonglah faham..

saya mengerti yang anda semua menunggu saya mengupdate... saya mohon maaf.. tp janganlah sampai berkasar bahasa dgn saya.. saya masih manusia biasa.. saya ada hati dan perasaan.. saya masih ada rasa sabar yang kadangkala mula menipis..

bukannya saya berlagak sombong dengan anda semua.. baru ada beberapa orang baca saya dah berlagak.. bukan begitu.. saya terasa.. saya terkilan bila ada yang membahasakan saya..

Dan.. satu lagi kejadian yang saya tak sangka terjadi.. saya tak tahu siapa yang tak bertanggungjawab menyebarkan no telefon saya kepada ramai pembaca.. saya bukan nak menyombong.. tapi saya tak gemar kalau no telefon saya diberikan kepada org x dikenali.. bg saya no telefon saya ialah hak peribadi saya yang saya tak suka dicerobohi.. cukuplah dengan fb dan wechat.. pg td sepagi saya terpaksa menghabiskan masa menjawab panggilan telefon dari org yg x dikenali menanyakan saya bila nak update novel.. sedangkan saya ada test mandarin yang perlu saya hadapi pada waktu petang.. tak pasal2 saya terpaksa membazirkan waktu belajar saya untuk menjawab telefon.. sudahnya result hebat yang saya harapkan tak sehebat mana.. saya masih seorang manusia biasa yang hanya ada 24 jam sahaja sehari dalam hidup.. jd tlg jgn ceroboh hak peribadi saya.. cukuplah dengan fb dan wechat sahaja anda boleh hubungi saya..

dan bukan saya ingin berkurang ajar dengan anda.. tp ada sikap segelintir pembaca yang tidak tahu bersopan di laman blog ini membuatkan saya mati rasa.. hilang mood.. tolonglah faham.. saya pun ada hati...

12 comments:

  1. apalah kena dia ni. kaki merajuk lah pulak aku tgk. mengada2 kot. semua benda nak terasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek elleh kw ne...ska ati dia lh...
      sis mrjuk tu brsbb k..
      sis mrjuk 2 d ssbkn mulut2x kmu yg x de insurans tu,,,

      Delete
    2. Haah kaw ni. kaw tak sepatutnya baca novel ni. org mcm kaw x layak baca novel bagus2 mcm ni..
      kaw ni layak baca novel tak ada rate je. sesuai dengan otak kaw yang tak cerdik tu.
      org mulut longkang mcm kaw ni sesuai duduk dlm gua buat novel sendiri je.
      x pyh sibuk bca novel org

      Delete
  2. saya harap kak bersabar...ragam manusia x dapat kita ramalkan...saya pon plajar jg...saya tau btapa beratnya stiap kali hadapi quiz....sabar jew la...saya pon ambik mandarin untk sem ni...
    #PEMINAT SETIA NOVEL AKAK#

    ReplyDelete
  3. xpe kak..beselaa tu ragam manusia..sya jg pelajar..sye thu btp strss kalu tme quiz.....ape2 pon,caya laa kak,.novel akak mmg superbbb!!

    ReplyDelete
  4. alah sis jgn lh sedih....sya ni pn trut sdih gk....
    spa lh kn yg snggup buat begi2 kat sis.....
    x sdr kh mreka yg mereka sdh trlmpau....mmng mnusia x mngerti prasaan orang lin pun....
    apa2pun sya sntiasa sokong kt sis...
    and tlnglh jgn mtikn mo0d sis tu utk update bab bru..sya rndu ni ngan is n tasha....skli lgi...sya akan sntiasa, sntiasa, sentiasa dan sentiasa sokong kt sis ok...:) <3 ^_^
    chyok!!!!chayok!!!!!

    ReplyDelete
  5. utamakan yg penting dulu..bia la ape org nk kate...yg menanggung di kemudian hr bukan reader yg xmemahami tu

    ReplyDelete
  6. Betul tu utama yg penting dulu...apa2 masalah bulan reader yg tanggung tapi diri sendiri...banyak2 bersabar...itulah di antara asam garamnya, anggaplah sebagai cabaran untuk lebih maju dan kalau perlu jangan layan...

    ~kak min~

    ReplyDelete
  7. banyakkan bersabar... dugaan di alam siber tuuu... cadangan saya ialah sebaik-baiknya tasha announce next entry tu... sebagai cth: dalam masa dua minggu lagi ke.. ikut la bila masa yg tasha sesuai.. dah tentu terang kan... takde la org2 tu asyik bertanya je... kena komited bila melakukan sesuatu.. gd luck!!!

    ReplyDelete
  8. Harap bersabar ye cik writer. Tu tandanya citer nie memang best.... menipiskan kesabaran org yg membaca. Jgn sedey sedey. Buat pmbca ekstrim di luar sana, bawak bawak la bersabar n jgn marah marah walaupon keciwa. Kan ada banyak blog penulis laen yg sdg menunggu giliran yg menanti ada membaca karya terbaek mereka. Lets support each other uoals. Cheers

    ReplyDelete
  9. pd org yg nk sidir or pranagi ntah ape2 tu peduli kn je...sy sokong awk...org mcm tu dia ada 1 p'yakit..thp phd dh b'lapis2..semangat ye penulis...

    ReplyDelete
  10. Hiraukan sahaja pandangan orang lain...yang penting saya suka karya akak...buat yang tak suka karya akak penulis ni...tak payah nak buat bising kat public.....senyap je...kalau rasa menyemak tak payah follow.....

    #hiraukanorangtaksopan
    #sayasukaMyHubbyMy Lecturer ^_^

    ReplyDelete